Pisarniški stoli

Ko iščete pisarniški stol, boste ugotovili, da obstaja pestra ponudba različnih modelov in cen. To pomeni, da je veliko težje izbrati, če niste prepričani, kaj iščete.

Pisarniški stoli so najpogostejši stoli v pisarni in se običajno uporabljajo na delovnih postajah ali z drugimi besedami, v pisarniškem delovnem prostoru, kjer zaposleni delajo z računalnikom. Vendar pa morajo uporabnikom omogočiti tudi dinamično gibanje. Ti stoli se bodo intenzivno uporabljali, zato se splača vlagati v namizni stol, ki bo zdržal dolgo časa. Nimajo vsi enakih lastnosti. Najpreprostejši stoli ponujajo le osnovne funkcije, kot je nastavitev višine, ne pa na primer nastavitev sedeža ali vzglavnika.

Če delate v pisarni, boste vsak dan preživeli veliko ur sedeči, kar lahko povzroči resne težave s hrbtenico, sindrom karpalnega kanala, bolečine v hrbtu in vratu, nenehne glavobole in razne druge zdravstvene težave. Z uporabo pravih pisarniških stolov se boste temu izognili. Njihov glavni namen je zaščititi hrbet, podpreti ledveni del in preprečiti preobremenitev mišic. Dober pisarniški stol bo pomagal zaščititi vaše zdravje. V kolikor vam je zdravje na prvem mestu, si oglejte kategorijo Ergonomskih pisarniških stolov.

Pomembne značilnosti:

Stabilnost. Prvi vidik, ki ga morate upoštevati, je stabilnost. Kot taka je najboljša možnost zvezdasta osnova s ​​petimi podporami.

Nastavljiv naslon. Stol mora imeti mehanizem za nastavitev naslonjala, običajno nameščen ob strani. To bo zagotovilo, da bo vaša hrbtenica vedno podprta, da se izognete pretiranemu obremenitvi. Prav tako se mora popolnoma prilagoditi vašemu telesu, saj nihče ni enak.

Dinamično sedenje. To pomeni, da ne ostanete v istem položaju ure in ure. Svojo držo bi morali imeti možnost pogosto spreminjati. To bo preprečilo negativni bočni pritisk na vaše medvretenčne ploščice.

Nastavljiv sedež. Prav tako bi morali imeti možnost prilagajanja višine sedeža glede na uporabnika. In če je mogoče nastaviti tudi globino in širino, je to še bolje, saj vam stol ne bo pretesen.

Nastavljive roke po višini in kotu. Tako bodo vaše roke pravilno počivale z manj napetosti. Te roke morajo biti izdelane iz trdnega materiala, ki lahko prenese našo težo, ko sedimo ali sedimo.

Naslon za glavo (neobvezno). Naslon za glavo bo pomagal pri podpori vratne hrbtenice v trenutkih počitka.

Material, ki diha. Ker preživimo veliko ur sedenja na stolu, tako poleti kot pozimi, je pomembno, da je del, ki je v stiku z našim telesom, izdelan iz zračnega materiala.

Pena. Pomemben del pisarniškega stola je tudi pena, ki se uporablja za sedež in naslonjalo. Kakovostne pene bodo veliko bolje prenašale čas in se ne bodo potopile.

Zaključki in mehanizmi. Visokokakovostni stoli bodo imeli kovinsko prevleko, cenejše alternative pa iz plastike. Na voljo je veliko različnih vrst plastike, zato se prepričajte, da je kakovostna, da bo zdržala dolgo brez težav. Enako velja za mehanizme. Morda se včasih splača vložiti nekaj več denarja, da si lahko zagotovite, da bo stol zdržal veliko dlje.

Prikaz vseh 3 rezultatov