Kompaktne tipkovnice

Kompaktne tipkovnice so predvsem manjše in lažje. Te so približno tako velike kot tipkovnica prenosnega računalnika ali celo manjša. Lahko ji rečemo tudi v prenosna tipkovnica ali mini tipkovnica.

V primerjavi s tipkovnico polne velikosti pomeni tudi manjšo velikost tipk in krajšo razdaljo med njimi.

Glavne značilnosti

Glavne značilnosti kompaktne tipkovnice so kompaktna velikost in majhna teža. Zaradi kompaktnosti so dodatne tipke običajno izpuščene ali odstranjene. Na primer, na tipkovnici polne velikosti sta dve tipki Winkey, na tipkovnici kompaktne velikosti pa je desna tipka Winkey pogosto izbrisana.

V primerjavi s tridelno tipkovnico polne velikosti je lahko celo zgoščena v eno območje, brez krmilnih tipk in številčnice. Natančneje, te tipke niso odstranjene. Pravzaprav so z uporabo tipke Fn vključene v druge tipke.

Razdalja med tipkami je običajno krajša kot pri tipkovnici polne velikosti. S tem se zmanjša tudi njena velikost. V nekaterih primerih so tipkovnice oblikovane v manjši velikosti, da bi bila tipkovnica bolj priročna, na primer tipka “Enter” in tipka “Space” sta pogosto manjši.

Prednosti

Ena največjih prednosti kompaktne tipkovnice je, da pomaga prihraniti prostor na namizju. Če na namizje postavite tipkovnico polne velikosti, se zdi, da na njej ni dovolj prostora za postavitev česar koli drugega.

Prav tako je idealna izbira za tiste, ki imajo na mizi stojala za dokumente ali kakšne druge predmete. Majhna velikost kompaktne tipkovnice omogoča, da si prostor deli z miško. Uporabniki radi imajo miško blizu tipkovnice, saj jo tako lažje dosežejo.

Uporablja se tudi kot dober pripomoček za prenosni računalnik in iPad. Morda ne boste želeli videti velike, velike tipkovnice, ki se uporablja skupaj s prenosnim računalnikom. Kompaktna velikost se zdi boljša.

Prikaz vseh 3 rezultatov