Miške in podloge

Miške in podloge so ena glavnih značilnostih vsake pisarniške mize. Uporabljajo jih prav tako tudi ostali, ki veliko časa preživijo za računalnikom.

Dobra ergonomska miška je tista, ki ustreza vam: glede na obliko in velikost vaše roke, pogostost klikanja, pomikanja in brskanja ter način uporabe ostalih naprav.

Pomislite, koliko časa porabite za premikanje miške po mizi. Največkrat se niti ne zavedate, da to počnete. Sčasoma ti ponavljajoči se, osredotočeni gibi prekomerno obremenjujejo iste majhne mišice. To lahko v nekaterih primerih privede do bolečih mišično-skeletnih motenj (vnetje karpalnega kanala) in vpliva na vašo delovno uspešnost. Ergonomske miške so zasnovane tako, da podprejo vašo roko v bolj udoben, nevtralen položaj, tako da lahko dlje časa delate brez nelagodja.

Več o ustrezni izbiri ergonomske miške zase si lahko preberete TUKAJ.

Kljub temu, da sodobne miške lahko uporabljamo tudi na raznih namiznih površinah, se priporočajo podloge za miške. Te imajo še vedno več pomembnih funkcij…

Mize so pogosto hladne in povzročajo slabo cirkulacijo v roki in zapestju. Raziskave so pokazale, da dobra podloga za miško preprečuje hladno “mišjo roko” in zato prispeva k dodatnemu udobju.

Preprečujejo tudi, da bi bila vaša miza videti kot kos uničenega lesa. Ponavljajoči se gibi gumijastih ali plastičnih nožic miške ob površino mize, jo obrabijo. Podloge bodo zaščitile vaše mize in preprečile, da bi se ta obrabila na vašem običajnem mestu, kjer uporabljate miško. Veliko ceneje je zamenjati podlogo za miško kot zamenjati površino namizja.

Podloge so izredno primerne tudi za hitrost. Za igre so npr. zasnovane tako, da omogočajo hitre premike brez preskakovanja ali prekinitve ciklov osveževanja na senzorju miške.

Tudi če vam je estetski videz delovnega mesta brez kakršne koli podloge za miško ljubši, boste morda vseeno želeli razmisliti o njej, če namizje pogosto uporabljate za natančnejša dela z miško. To je lahko igranje iger, grafično oblikovanje, urejanje tabel, vnašanje podatkov,… Imamo veliko izbiro podlog, za to verjamemo, da boste našli pravo zase.

Prikazovanje 1–40 od 41 rezultatov