Pisarniško počivalo za noge je pomemben element vse sodobne ergonomske pisarne. Varovanje zdravja na delovnem mestu se začne s kakovostnim stolom ter nastavljivo mizo in gre vse do najmanjšega detajla – vse skupaj tvori ergonomsko delovno mesto. Glavna naloga naslona za stopala je zmanjševanje bolečin v hrbtu in lajšanje dolgotrajnega sedenja, saj izboljša telesno držo, kakor tudi cirkulacijo. Krvi pretok je izboljšan zaradi spremenjenega kota v kolenu in stopalih.  Dobri nasloni za noge imajo omogočeno tudi nastavitev kote in oziroma višine podpisarnja stopal, kar pomeni, da si počivalo za noge povsem prilagodite vašim potrebam.

Ključne prednosti uporabe naslona za stopala:

– ustrezna višina za večje udobje in boljšo ergonomijo

– večja prekrvavljenost

– zmanjšuje pritisk na spodnji del hrbta

– boljša telesna drža

– manjša napetost v nogah in ramenih

Slika prikazuje “ležanje” na pisarniškem stolu, ki je posledica porušene ergonomije pisarniškega delovnega mesta. Pogosto lahko tudi počivalo za noge bistveno pripomore k pravilni telesni pri delu z računalnikom. 

Pomoč počivala za noge je najbolj potrebna pri ljudeh z nižjo telesno višino. Pri njih se pogosto dogaja, da sta tako miza, kakor tudi stol, bistveno previsoka. To privede do dvigovanja pisarniškega stola, posledica pa je, da oseba ne doseže tal. Tako stopala namesto, da bi počivala na tleh, pristanejo na nožiču stola. S tem se ustvari nepravilen kolenski kot, ki kot posledica privede do poslabšanje prekrvavitve in nepravilne telesne drže med sedenjem. Optimalen kolesnki kot je 90 stopinj in naslon za stopala nam to omogoča. 

Slika prikazuje izredno pogosto napako – prekrižane noge. Pri takem načinu sedenja je krvni pretok v predelu kolen bistveno slabši. Uporaba naslona za stopala ima lahko tudi nekakšen psihološki učinek, saj na s tem, ko ga imamo pod mizo, vedno opozarja, da naj bodo stopala na tleh.

Prikaz vseh 11 rezultatov