Počutje

Še ne tako dolgo nazaj dobro počutje na delovnem mestu ni bila pomembna stvar. Delo je navsezadnje beseda na štiri črke; če vam delo ni bilo všeč, ste ga pač opravljali enako in za svoje dobro počutje skrbeli zunaj pisarne. Vendar živimo v drugačnih časih. Povezava med počutjem in produktivnostjo ni nova, vendar številni delodajalci še vedno podcenjujejo, kako pomembna je na delovnem mestu.

Svetovna zdravstvena organizacija definira fizično delovno okolje kot del delovnega mesta, ki ga je moč zaznati s človeškimi čutili ali elektronskimi senzorji, vključno s strukturo, zrakom, napravami, pohištvom, izdelki, kemikalijami, materiali in procesi, ki so prisotni oziroma se izvajajo na delovnem mestu in ki lahko vplivajo na fizično ali duševno varnost, zdravje in dobro počutje zaposlenih.

Fizične grožnje zdravju lahko razumemo kot elemente delovnega mesta, ki v svoji neustreznosti predstavljajo vir bolezni, poškodb in slabega počutja delavcu. Tu gre lahko za ergonomijo, zrak, pripomočke za lajšanje dela, higieno, udobnost,…

Da bi lahko svoje delovno mesto prilagodili svojemu dobremu počutju, imamo za vas nekaj pripomočkov, ki bodo v pomoč.

Vsi vemo da večurno gledanje v zaslon zelo utrudi naše oči, kar lahko pripelje do glavobola. Z očalih, ki prepričujejo UV žarke se lahko izognete temu. Tudi kakšen vitamin ne bo odveč, da se boste počutili boljše in manj izčrpano.

Ljudje vse več časa preživljamo v zaprtih prostorih. Naj bo to v službi, doma ali v javnih prostorih. Živimo v dobi, ko se vse bolj zavedamo kroženja virusov in bakterij po zraku, kot kadarkoli do zdaj. A v zraku ni le to. Prašni delci, alergeni in ostali očesom nevidni delci, so pogosti vzrok za slabo počutje, bolezni in alergije. Da bi se izognili naštetemu, smo se v Zdravi pisarni odločili za čistilce zraka.

Naj pa vas opomnimo, da poleg materialnih dobrin, ne smemo pozabiti na dobre medsebojne odnose. Že en nasmeh ali topla beseda bo naredila veliko.

Prikaz vseh 17 rezultatov