Vertikalne miške

Te miške imajo ergonomsko obliko, ki je zasnovana tako, da manj obremenjuje uporabnikova zapestja. Številni uporabniki vsak dan preživijo več ur za pisalno mizo in si zaradi svoje drže in položaja rok povečajo možnosti za nastanek poškodb zaradi ponavljajočih se obremenitev (RSI) ali sindroma karpalnega kanala.

Ergonomske alternative, kot so vertikalne oz. navpične miške, zmanjšujejo obremenitev zapestij, saj jih držijo v bolj naravnem pokončnem položaju, zaradi česar sta zapestje in rama bolj sproščena.

Čeprav je navpična miška morda bolj primerna za zapestja, lahko traja nekaj časa, da se navadite na nov položaj. Večina navpičnih miši je podobna navadni miški, obrnjeni na bok, vendar je občutek povsem drugačen.

Če za primer opišemo Logitechovo navpično brezžično miško MX, ki je alternativna običajnim miškam v svoji liniji. Ima eleganten siv in srebrn videz z velikim podstavkom, ki se podvoji kot naslon za roke. Na desni strani je izrazita 57-stopinska krivulja, ki uporabnikom omogoča tesen oprijem med dostopom do levega in desnega klika ter kolesca za pomikanje.

Na navpični brezžični miški MX ni kabla, ki bi povzročil vlečenje in zmanjšal zmogljivost. Ta miška deluje prek povezave Bluetooth ali z Logitechovim poenotenim sprejemnikom in je združljiva z večino osebnih računalnikov. Združevalni sprejemnik deluje z drugimi izdelki Logitech in uporabnikom omogoča hkratno povezavo tipkovnic in drugih naprav. Logitech trdi, da lahko navpična brezžična miška MX zdrži približno štiri mesece, če je popolnoma napolnjena prek kabla USB-C.

MX Vertical je predvsem za pisarniško uporabo, ker nima najnovejšega senzorja za igranje iger. Toda ena od glavnih prednosti nakupa Logitechovih izdelkov je integracija z drugimi napravami v ekosistemu. Vertikalna brezžična miška MX lahko deli en sam brezžični ključ z drugimi izdelki Logitech, da uporabnikom olajša življenje.

Prikaz vseh 9 rezultatov