Sebastjan Štarkel

Ergonomija, svetovanje in prodaja, soustanovitelj

Mateja Štarkel

Ergonomija, marketing, soustanoviteljica

Tomaž Aupič

Ergonomija, arhitektura, soustanovitelj

SMO STROKOVNI IN S STROKOVNJAKI POVEZANI

Za nas je izredno pomembno tudi povezovanje s strokovnjaki iz področja ergonomije in širšega področja zdravja. Na tak način lahko svoje ideje in izdelke vidimo tudi skozi oči zdravstvene stroke. Korist multidisciplinarnega dela je seveda obojestranska – mi dobimo njihovo strokovno mnenje in izkušnje s pacienti. Oni pa ideje za morebitne rešitve in možnosti rehabilitacije skozi delovno terapijo.

VIDEO prispevek iz obiska delovnih terapevtov URI Soča.

ZAKAJ SE JE VSE ZAČELO Z NAJBOLJ NENAVADNIM STOLOM IN PRERASLO V GIBANJE ZA BOLJŠE POČUTJE V PISARNI - VSE NA ENEM MESTU?

Vsi vemo, da v pisarni preživimo čedalje več časa, zato ni vseeno, kako se tam počutimo in kako to vpliva na naše psihofizično počutje.

Pisarniško delo in poklicne bolezni, povezane s pisarniškim delom, niso zanemarljive.
Zato že nekaj časa opozarjamo na to in smo želeli iti še korak naprej.

Lahko bi v enem stavku rekli takole:
“Od nas, ki večino dneva preživimo v pisarni, za vas, ki večino dneva preživite v pisarni. “


Vse se je začelo s stolom

Inovativen koncept zdrave pisarne je nastal kot posledica naših ugotovitev na terenu.
Z izjemno ekipo posameznikov, ki nas druži želja po izboljševanju življenj, smo ustvarili posebno zgodbo. Postavili smo zdrave temelje in razvili znano zgodbo otroškega stola Active Chair Kids in pisarniškega stola Active Chair Pro.

Strokovno svetovanje na enem največjih sejmov v regiji MOS 2018, kjer smo prejeli kar dve nagradi za inovativen koncept – zlato in srebrno.


In vendar se nam je na terenu, ko smo predstavljali našo zgodbo v pisarnah, dogajalo, da smo začeli dobronamerno opozarjati tudi na nepravilne položaje pisarniške opreme in pripomočkov ter zaposlene spodbujali k spremembam na boljše. Odličen pisarniški stol nič ne pomaga, če nimamo pravilno nastavljene višine mize, ekrana v višini oči ipd.

Ugotovili smo, da skoraj nikjer (razen redkih izjem) niso v uporabi priznani ergonomski pripomočki / oprema, saj se ljudje in vodstveni kadri v večini
1. ne zavedajo vpliva na zdravje, ki ga ima pisarniško delo – poklicne bolezni
2. ne pomislijo, da obstaja ergonomska oprema, ki lahko izboljša počutje
3. ne vedo kje to iskati, saj je le-to zamudno, hkrati pa nimajo dovolj znanja o ergonomiji

Tako smo z ekipo prišli do sklepa, kako bi lahko ljudem olajšali zamudno iskanje primernejše delovne opreme. Poleg pisarniške opreme pa ponujamo tudi koristno svetovanje na delovnem mestu samem:

 

 ✅ Strokovna svetovanja | ✅ Specializirana oprema | ✅ Ergonomski pripomočki


Tako smo ustvarili inovativen koncept ZDRAVA PISARNA, ki ga v regiji še ni.


Premierno (2019): prispevek na nacionalni televiziji Slovenije o inovativnem konceptu Zdrava pisarna. Od aktivnega pisarniškega stola Active Chair do nadgradnje ponudbe, ki že izboljšuje počutja ljudi v pisarnah. 


Spadate med tisto peščico ljudi, ki se že zavedajo pomena zdrave pisarniške opreme / pripomočkov? Vas zanima kaj več o gibljivih stolih, dvižnih mizah, nastavljivih podstavkih za ekrane, ergonomskih računalniških miškah, pravilni osvetlitvi…?


Za več INFO, PONUDBO ali BREZPLAČNO SVETOVANJE kar pri vas v pisarni?

Pišite nam na >>>  info@zdrava-pisarna.si

ali pa pokličite našega Sebastjana na +386 (0)51 340 393