Stojalo za dokumente Dataflex Addit ErgoDoc® 40

72,00 

Držalo dokumentov, ki prihrani prostor. Primerno za dokumente A4 in A3. Možnih 6 nastavitev za višno in kot.

 

Ni na zalogi, je dobavljivo.

Dostava: 5-7 dni (če ni na zalogi)

Kategoriji: ,

  Opis

  Kaj je držalo dokumentov?

  Držalo dokumentov (znan tudi kot pisalno stojalo ali stojalo za papir) vam omogoča, da fizični dokument, na katerega se sklicujete (npr. Za vnos podatkov), med delom na dokumentu na zaslonu monitorja postavite tako, da si lahko ogledate oboje zaslon in dokument v papirni obliki.

  Skoraj vsi, ki vsaj vsakodnevno uporabljajo računalnik pri svojem vsakdanjem delu, imajo nalogo, pri kateri se morajo med tipkanjem še naprej sklicevati na fizični, tiskani dokument. V takih časih in ob pravilni uporabi ima dobro oblikovan nosilec dokumentov lahko velik pozitiven ergonomski vpliv. In pomagajte se izogniti ergonomskim tveganjem, če ne uporabljate imetnika dokumentov.

   

  Prednosti uporabe dobrega imetnika dokumentov. In nevarnosti, če tega ne uporabljamo.

  Uporaba imetnika dokumentov ni le bolj učinkovit in prijeten način ali delo. Izogiba se vrsti klasičnih ergonomskih nevarnosti, vključno z:

   

  Nenaravno zvijanje vratu:

  Če postavite dokument tam, kjer je bližje monitorju ali v skladu z vašim naravnim očesom, ko teče od zaslona do tipkovnice, se izognete nenaravnemu zvijanju vratu, ko gledate od trdega dokumenta do zaslona in nazaj.

   

  Nepotrebna utrujenost oči in glavoboli:

  dokument z dobrim kakovostnim držalom dokumenta stoji na isti razdalji in kotu od oči kot računalniški zaslon. Če predpostavimo, da je zaslon vašega računalnika že nastavljen na optimalni ergonomski razdalji (dolžina roke), bo imetnik dokumenta poskrbel, da bo papirnati dokument postavljen čim bližje temu idealnemu položaju.

   

  Ukrivljena hrbtenica:

  če ne uporabljate držala dokumentov, morate dokumente ležati na vrhu mize, običajno poleg tipkovnice. Če želite prebrati dokument, ki bo pogosto vseboval manjše tiskane ali narisane opombe, se morate upogniti naprej z ukrivljeno hrbtenico in sprejeti držo, ki zahteva ergonomske težave.

   

  Izkoristite najboljšega za imetnika dokumentov

  Kot je razloženo zgoraj, se izogibajte nepotrebnemu obremenjevanju hrbtenice, vratu, oči ali drugih delov telesa, če dokumente, ki jih uporabljate, postavite na pravo višino pred seboj. Izogibanje vseh vrst bolečin, bolečin in resnejših kroničnih stanj. Imetniki dokumentov, ki vam pomagajo pri tem, se razlikujejo glede oblikovanja, vendar v bistvu sodijo v dve kategoriji:

   

  Prostostoječi imetnik dokumenta:

  zasnovan tako, da stoji poleg zaslona monitorja, morate zagotoviti, da je držalo dokumenta čim bližje robu zaslona in enako oddaljeno od glave kot zaslon.

   

  Nosilec dokumenta v vrstici:

  v idealnem primeru pa boste imeli vgrajeno držalo za dokumente, ki vaš dokument nahaja neposredno med tipkovnico in računalniškim zaslonom pod naklonskim kotom, ki sledi vašemu vidnemu polju, ki se seveda ukrivi navzdol. Z linijskimi imetniki dokumentov vam ni treba premikati glave vstran, da bi gledali od zaslona do dokumenta in nazaj.

   

  Specifikacije :

  • Primerno za dokumente / knjige / mape / dosjeje itd. Do velikosti A3
  • Poravnajte dokumente in monitor v ravni črti, saj preprečuje utrujenost oči in obremenitev vratu
  • Prihrani namizni prostor
  • Dimenzije (š x d x h): 536 x 270 x 136 – 206 mm 
  • Višina nastavljiva od 136 – 206 mm v 6 korakih
  • 5 mm debel prozorni akril
  • Najv. teža 6 kg
  • Dvignite ErgoDoc® za prostor za shranjevanje tipkovnice

  Customer Reviews

  No reviews yet
  0%
  (0)
  0%
  (0)
  0%
  (0)
  0%
  (0)
  0%
  (0)